Muotokuvat / Portraits

Maalaan mielelläni muotokuvia. Tekniikkana käytän valoa ja varjoa sekä ns. topografiatekniikkaa. I make very willingly portraits.
Pekka Turusen, 80 v., muotokuvan paljastustilaisuus oli kaunissa kesäsäässä Pielisen rannalla Lieksan Kelvän kylässä Kolia vastapäätä kesäkuussa 2018. Muotokuvaa tehdessäni keskityin silmien ja suun ilmeeseen sekä Pekan luonteenpiirteiden (hymyilevä ja ystävällinen, lämmin) esiin tuomiseen. Muotokuva on maalattu vapaa-ajan asuun ja väreihin kuvastamaan Pekan elämän tyyliä. Maalaustekniikkana on ollut valo- ja varjoalueiden erottaminen toisistaan sekä kasvojen topografisten (pinnanmuotojen) ominaisuuksien korostaminen.

Pekka ja taiteilija Matti Alelan aitan kuistilla Pielisen rannalla

Taiteilijan omakuva / Artist self portrait Olen maalannut muotokuvan katsomalla peilistä, käyttämällä valokuvia ja kuuntelemalla kommentteja. Tekotapana on valon ja varjon korostaminen sekä ns. topografia-tekniikka.

Ohessa tyttärentyttäreni Sira 1 v.

Mart ja Heli, hääkuva kymmenien vuosien takaa. Maalattu mustavalkoisesta pienestä valokuvasta. Tehtävä oli äärimmäisen hankala koska en pystynyt käyttämään topografia-tekniikkaa eikä valokuva kertonut valoja ja varjoja.